Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Προσθέστε κουμπάκι "εγγραφή στα RSS" στο blog σας

Από φέτος που άρχισα να ασχολούμαι το bloging ήθελα να βελτιώνω όλο και περισσότερο την εμφάνιση του blog μου και να μαθαίνω νέα κόλπα και τρόπους να προσθέτω νέες λειτουργίες στο blog μου. Αυτό που θα σας πω είναι ένα από αυτά τα ωραία που βρήκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί νομίζω είναι ενδιαφέρον.


Πως να βάλετε ένα κουμπάκι που όταν το πατάει ο αναγνώστης του blog σας να εγγράφεται στα RSS feeds του blog και να ειδοποιείται αυτόματα για τις επόμενες αναρτήσεις σας.
 Θα χρειαστούμε:
  • Μια ωραία εικονίτσα με το σήμα των RSS. Ψάξτε στο google images. Προτιμήστε μια ωραία και τρισδιάστατη εικόνα. Αν το blog σας δεν έχει λευκό φόντο τότε δοκιμάστε να προσθέσετε στην αναζήτησή σας και τη λέξη "transparent" ώστε να βρείτε μια εικόνα που να μην έχει λευκό φόντο και φαίνεται άσχημα πάνω στο δικό σας φόντο.
  • Όρεξη για δοκιμές και πολύ φαντασία.
Πάμε λοιπόν και τοποθετούμε την εικόνα αυτή στο μέρος του blog μας που επιθυμούμε. Εγώ προτείνω κάπου κάτω-κάτω γιατί αυτός που θα θέλει να γραφτεί στα RSS feeds σας θα έχει ήδη διαβάσει τις τελευταίες αναρτήσεις σας και μάλλον θα του άρεσαν, οπότε δεν υπάρχει λόγος του κουμπάκι να βρίσκεται κάπου ψηλά. Έπειτα πηγαίνουμε στις επιλογές της εικόνας και εκεί που λέει κάτι για "μετάβαση σε διεύθυνση URL όταν γίνεται κλικ επάνω στην εικόνα" βάζουμε το URL των RSS feeds του blog μας.

Αυτό λοιπόν το μαθησιακό γεγονός ήταν κάτι που το έμαθα μόνη μου (Τελείως μόνη μου..Πως το έπαθα αυτό δεν ξέρω.. χιχι) ψάχνοντας τα διάφορα gadgets που προσφέρει το blogger και είδα πως δεν προσφερόταν δυνατότητα εγγραφής στα RSS με το πάτημα μιας μόνο εικόνας αλλά υπήρχε μόνο σύνδεσμος σε μορφή κειμένου. Αφού το βρήκα αυτό μετά έψαξα στο internet για να δω μήπως υπήρχε κανένας καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό ή μήπως το blogger είχε τελικά το αντίστοιχο gadget και εγώ δεν το είχα προσέξει πιο πριν. Τελικά όμως δεν βρήκα άλλον τρόπο, παρόλο που έψαξα αρκετά στο internet, οπότε είναι αρκετά πιθανό να μην υπάρχει και άλλος τρόπος. Αν ξέρεις κάποιος από εσάς γνωρίζει κάποιον άλλο τρόπο ή κάτι παραπάνω, let your poor συμφοιτήτρια know please...
Αν το δοκιμάσετε και εσείς απλά προσέξτε μόνο αυτό που είπα παραπάνω για το φόντο της εικονίτσας που θα βάλετε. Αλλά και να μην προσέξετε κιόλας δεν πειράζει γιατί η δουλειά πάλι θα γίνει απλά το εμφανισιακό αποτέλεσμα ίσως να είναι λιγάκι αντιαισθητικό. Ελπίζω να μη σας κούρασα, καλές δοκιμές!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχώ γιατί προς το παρόν δε δουλεύει το δικό σου!

G_a_St είπε...

Nαι το ξέρω!!Δοκιμάζω κάποιες εικόνες τώρα και γι'αυτό!!Μόλις αποφασίσω ποια θα κρατήσω, θα βάλω και το URL για να δουλέψει..

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, μου αρέσει το blog σας. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να λαμβάνετε ενημερώσεις σαν μια συνδρομή ή κάποια πράγματα εκεί; Λυπάμαι που δεν είμαι εξοικειωμένος με RSS;